Friskolelærere frygter prispres med ny integrationsopgave

Det er helt naturligt, at landets fri- og privatskoler skal optage flere flygtningebørn og hjælpe med at integrere dem i det danske samfund.

Sådan lyder det fra formand for Frie Skolers Lærerforening Uffe Rostrup. Han mener, at friskolerne har masser at byde på.

- Vi kan gøre tingene på en anden måde, også fordi der ofte er en lavere klassekvotient, som kan være tryggere for et flygtningebarn, som har haft en vanskelig start på livet, siger Uffe Rostrup.

Det er undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), der i Berlingske har meldt ud, at hun gerne ser, at landets 337 friskoler og 146 privatskoler optager op mod 700 flygtningebørn som en start.

Lærerformanden er enig i målet om flere flygtningebørn, men han er betænkelig ved den model, der tænkes anvendt.

- Det er en samfundsmæssig opgave, vi skal løse i fællesskab, men vi risikerer, at det gøres til et spareobjekt frem for at give børnene den bedst mulige integration, siger han.

Modellen lægger op til, at det er kommunerne, som skal betale for flygtningebørnene, hvor friskolerne normalt får betaling via statstilskud.

- Så hvis det skal være attraktivt for kommunerne at bruge de frie skoler, er man nødt til at lave tilbuddet billigere end det, man kan lave i folkeskolen. Ellers er der ingen grund til at bruge de frie skoler til at løse opgaven, siger Uffe Rostrup.

Det risikerer ifølge lærerformanden at udvande kvaliteten af det undervisningstilbud, som fri- og privatskolerne kan give til flygtningebørnene.

- Jeg mener, det her handler om at skabe det bedst mulige tilbud, så vi kan få integreret de her børn. Det viser sig altid, at det på lang sigt er dyrere, hvis man ikke får integreret de her børn ordentligt fra starten, siger Uffe Rostrup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip