Frisør skal otte år i fængsel for narko

Fire mænd er torsdag ved Retten i Lyngby blevet idømt mellem seks måneders og otte års fængsel i en omfattende sag om smugling og handel med narko.

En femte mand blev frifundet, og hovedmanden, en kendt københavnsk frisør, blev desuden frifundet for en alvorlig anklage om forsøg på indsmugling af store mængder stoffer, som en politiagent skulle have hentet i Holland.

Den 26-årige hovedmand, Jesper Koch, blev idømt otte års fængsel for seks kilo amfetamin og knap fire kilo kokain.

Ved en ransagning fandt politiet desuden 690 gram af sødestoffet mannitol, der ofte bruges til at fortynde kokain, og anklagemyndigheden ville derfor have det regnet ind i kokainmængden, men det afviste retten.

Dennis Mørch Henriksen blev idømt fem års fængsel for sin andel i sagen, mens hans far, Flemming Mørch Henriksen, blev idømt tre års fængsel. Endelig fik en fjerde mand i sagen seks måneders fængsel.

Men anklagemyndigheden havde lagt op til en langt hårdere straf til hovedmanden, Jesper Koch, der også var tiltalt for et forsøg på at smugle 150 kilo hash og fem-syv kilo kokain eller amfetamin til Holland.

I marts mødtes han med en mand i H.C. Ørstedsparken, hvor han angiveligt tilbød manden, at han kunne tjene nogle penge ved at smugle stofferne til Danmark.

Men manden var i virkeligheden politiagent A 185, der i flere år som agent i narkomiljøet har været involveret i en stribe lovovertrædelser, der har ført til sigtelser og altså tiltale mod flere personer.

Retten i Lyngby afviste dog at dømme den 26-årige for forsøg på narkosmugling, da man ikke fandt forsøget konkret nok til, at han kunne dømmes for det.

Manden, der fik seks måneders fængsel, modtog dommen, mens de øvrige dømte valgte at tænke over, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip