Fristen for en klimaaftale er skubbet til lørdag

Fristen for et endeligt udkast til en aftaletekst ved klimatopmødet i Paris er blevet udskudt til lørdag, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Det bliver således ikke fredag, at verdens lande bliver enige om en ny klimaaftale på COP21 i Paris, selv om det oprindeligt var planen.

Tidligt fredag morgen skriver AFP, at fristen for at fremlægge og vedtage et nyt udkast er blevet skudt en dag frem i kalenderen til lørdag. Nyhedsbureauet angiver en embedsmand som kilde på oplysningen.

- Den (aftaleteksten, red.) vil blive præsenteret lørdag morgen til vedtagelse ved middagstid, siger den unavngivne kilde, der ifølge AFP er fra det franske formandskab ved FN-klimatopmødet.

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, der er formand for mødet, sagde ellers torsdag aften, at fristen for den endelige tekst til en aftale ville ligge klar til vedtagelse fredag klokken 18.

Det ser dog ikke helt sort ud, lyder det fra AFP's kilde.

- Det går i den rigtige retning, siger udenrigsminister Laurent Fabius ifølge embedsmanden.

Verdens lande forsøger ved COP21 at finde en måde at begrænse den globale opvarmning og klimaforandringerne.

FN-landene lægger op til, at klodens temperaturstigning skal holdes under 1,5-2 grader celsius i forhold til niveauet før industrialiseringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip