Frivillig-formand får tre år mere på posten

30/01/2015 12:15

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Frivilligrådet har også fundet sin formand for de kommende tre år, efter at socialminister Manu Sareen (R) fredag har genudpeget Vibe Klarup Voetmann.

Voetmann har siddet som formand for Frivilligrådet siden 2012.

Frivilligrådet har til opgave at rådgive regeringen og Folketinget om den frivillige sektors rolle og indsats i forhold til sociale udfordringer. Derudover skal rådet bidrage til den offentlige debat samt skabe opmærksomhed om frivillige sociale indsatser.

Til genudpegelsen siger Vibe Klarup Voetmann i en pressemeddelelse:

- I løbet af de seneste par år har frivillige, foreninger og civilsamfund fået status som afgørende aktører, når vi skal nytænke vores velfærdssamfund.

- Det gælder især i kommunerne, hvor samskabelse, lokale fællesskaber og civilsamfund er blevet helt almindelige vendinger - ikke mindst med inspiration fra Frivilligrådet, siger Vibe Klarup Voetmann.

Hun håber samtidig, at hun i sin nye formandsperiode kan være med til at videreudvikle Frivilligrådet yderligere.

- Samspillet med civilsamfundet har altså udviklet sig meget hurtigt, men vilkårene og rammerne for den frivillige indsats er stort set uændrede. Jeg håber, at Frivilligrådet kan være med til at løfte den dagsorden, siger Vibe Klarup Voetmann.

Ud over posten som formand i Frivilligrådet arbejder hun som selvstændig konsulent og besidder en række tillidsposter som næstformand i Børns Vilkår og næstformand i bestyrelsen for Roskilde Universitetscenter.

/ritzau/