Frivillige dropper at lede efter savnede personer: Tog æren for politiets arbejde

Morten Larsen

425 uger siden

|

23/05/2016

Dagens topnyheder

Den frivillige hjælpeorganisation Missing People Denmark, der har hjulpet myndighederne med at finde forsvundne personer, har valgt at opløse sig selv.

Opløsningen er organistionen kommer i kølvandet på en radiodokumenter på P1, hvor man kunne høre kritiske røster om, at Missing People Denmark har overtrådt persondataloven ved at bede folk om at udlevere optagelser fra deres private overvågningskameraer.

Ifølge DR har politiet flere gange været utilfredse med organisationen, der har taget øren, når en forsvundet person er blevet fundet  - selvom det i virkeligheden var ordensmagten eller de pårørende selv, der gjorde opdagelsen.

- Det de siger i pressen, det synes jeg skal være troværdigt. Det reagerer vi på, for det er urigtigt, siger John Jensen, vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet.

Missing People Denmark afviser kritikken på deres hjemmeside, hvor man kan læse følgende besked fra den nu tidligere bestyrelse i hjælpeorganisationen:

”Som følge af to års hård kamp på at bygge en frivillig hjælpeorganisation op i Danmark, har bestyrelsen enstemmigt besluttet at opløse Missing People Denmark med øjeblikkelig virkning.

Vi har i bestyrelsen sammen med nøglemedlemmerne drøftet situationen. Bestyrelsen og formanden finder enstemmigt, ingen anden løsning end at opløse foreningen efter gældende vedtægter. Kritikken omkring vores virke og formand mener vi er helt uberettiget, med tanke på de resurser og den økonomi vi har haft til rådighed.

På vegne af hele foreningen takker vi alle jer, der har fulgt os i tykt og tyndt.
Venlig hilsen Bestyrelsen, Missing People Denmark”

Missing People Denmark blev stiftet i efteråret 2014 af René Nielsen, der i rollen som 'indsatschef' stod for at mobilisere foreningens hundredvis af frivillige, der finkæmmede store arealer efter savnede personer.

- Det er en ambivalent følelse, når vi finder den savnede person død. Man bliver først ramt af en sejrsrus. Det er en forløsning at finde personen, men kort efter rammes vi alle af sorgen, sagde René Nielsen til Dagens.dk i et interview fra sidste sommer.

Læs også: René sagde jobbet som it-chef op: Nu leder han efter folk i buskadser og træer

Dengang udtalte han, at det var en dårlig forretning at drive organisationen, da det blandt andet var svært at finde sponsorer til at yde økonomiske bidrag til den danske afdeling af Missing People, der findes i flere forskellige lande. 

Følg Dagens Efterlysninger for flere lignende artikler: