Fronterne trækkes op i dansk ishockeykonflikt

Skrevet af admin

08/02/2016

Mest læste i dag

Balladen fortsætter i dansk ishockey, hvor der er uenighed om en overenskomst mellem ligaklubberne og Danmarks Ishockey Union (DIU) på den ene side og spillerne på den anden side.

TV2 Sport er kommet i besiddelse af en mail, hvor spillernes repræsentant, Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF), har nævnt en række krav.

- Der er et akut behov for ændringer i de eksisterende regler, herunder særligt sikring af spillere der får alvorlige varige mén, for eksempel ved hovedskader/hjernerystelser, samt adgangen til et fair tvistløsningssystem, der ikke tvinger spillere til at opgive legitime krav på grund af omkostninger hertil.

- Desværre har DIU og Ligaforeningen ikke ønsket at komme spillerne i møde, skriver DEF ifølge TV2 Sport.

Kravene skal angiveligt opfyldes senest onsdag, ellers vil det ifølge TV2 Sport kunne få konsekvenser for klubbernes mulighed for at bruge spillerne i kommercielt øjemed.

- Danske Elitesportsudøveres Forening har fra 190 spillere i de 10 klubber i Metal Ligaen fået overdraget den eksklusive ret til at benytte spillerens navn, billede og andre karakteristika, autograf og øvrige sportslige relevante informationer.

- Herunder personlige data i forbindelse med markedsføring og andre aktiviteter i kommercielt og øvrigt øjemed i alle medier og på alle platforme, lyder det.

Ligaforeningen for de danske isligaklubber har hurtigt taget til genmæle.

I en pressemeddelelse fremgår det tydeligt, at Ligaforeningen ikke er enig i modpartens udlægning.

- De danske ishockeyklubber har, nok ikke overraskende, ikke interesse i at indgå en overenskomst, som mere eller mindre vil overlade klubbernes rettigheder, suverænitet og beslutningsmyndighed til DEF, skriver Ligaforeningen i pressemeddelelsen, der har formand Klaus B. Rasmussen som afsender.

- Her til morgen varsler DEF nu, at man vil gøre sine rettigheder gældende, som klubberne ikke er enige i, hvis ikke der inden to dage er indgået overenskomst med DEF, og samtidig har man udsendt besked om dette til en række af klubbernes sponsorer.

- Fremgangsmåden er helt uantagelig og dybt usympatisk. De danske ishockeyklubber og spillerne skal nu have presset en overenskomst ned i halsen, koste hvad det vil.

- Ligaforeningen træder sammen senere i denne uge for at drøfte udviklingen, siger Klaus B. Rasmussen.

/ritzau/