Froome drømmer om vanvittig bedrift i 2016

01/10/2015 11:18

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det er ingen hemmelighed, at Chris Froome vil forsøge at gentage årets Tour de France-sejr i næste sæson. Men derudover vil han også jagte hele to OL-guldmedaljer i Rio blot få uger senere.

Ingen cykelrytter har vundet to olympiske guldmedaljer og den gule trøje i verdens mest prestigefyldte etapeløb i én og samme sæson.

Men Chris Froome vil mere end gerne blive den første i historien.

- Det kommer helt sikkert til at blive et spændende år. Det vigtigste for mig er at vinde Tour de France igen, men derefter prioriterer jeg linjeløbet i OL i Rio og nogle dage senere den olympiske enkeltstart.

- Både linjeløbet og enkeltstarten passer mig virkelig godt. Enkeltstarten indeholder over 1000 højdemeter, så det kommer til at blive hårdt.

- Jeg tror desuden, ruten er over 50 kilometer, og det er langt på en enkeltstart, siger Chris Froome til Sky Sports.

Den store udfordring for briten er, at OL-linjeløbet i Rio afvikles kun 17 dage efter den afsluttende etape i Touren. Fire dage senere køres enkeltstarten i den brasilianske kystby.

Froome indrømmer da også, at han har sat sig et yderst ambitiøst mål.

- Det er en voldsom målsætning, og jeg tror, jeg må tage hver konkurrence, som den kommer. Men det bliver spændende, virkelig spændende, siger han.

20. oktober bliver næste års Tour-rute præsenteret. Ved den lejlighed får Froome en god idé om, hvor krævende det bliver at vinde Touren for andet år i træk.

/ritzau/