Froome er ren: Tyler Hamilton frikender Tour-vinderen

Siden den tidligere cykelrytter, Tyler Hamilton, selv blev taget med kanylen i armen og fingrene langt nede i dopingkrukken, har han ikke holdt sig tilbage med at rive andre aktører i cykelsporten med i sit fald. Men nu giver amerikaneren en uventet håndsrækning til vinderen af årets Tour de France, Chris Froome, der har måtte lægge ører til talrige beskyldninger om brug af præstationsfremmende stoffer.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Tyler Hamilton, der løftede sløret for sit eget dopingmisbrug i et interview med 60 minutes i 2011 og senere udgav bogen 'The Secret Race, mener, at Chris Froome vandt Tour de France 2013 på ærlig vis. Han frikender også Team Sky.

- Der er ingen grund til at tro, at de doper sig. Jeg tror, vi (i Froome red.) har en sand Tour de France-vinder, siger Tyler Hamilton til The Times i Sydafrika, ifølge Cyclingnews.

Efter en sæson, hvor Chris Froome havde givet sine rivaler baghjul, slog han sit tårnhøje niveau fast, da han smadrede alt og alle på de franske landeveje. Blandt andet ved et eksplosivt angreb på bjergetapen til Ax 3 Domaines. 

Da han efterfølgende blev konfronteret med pressens dopingspekulationer, svarede han køligt:

- Jeg ved med sikkerhed, at jeg ikke får frataget mine resultater om 10-20 år. Jeg tror, ​​at hvis folk fik indsigt i min træning, så ville de opdage, at det er arbejdet, der giver disse resultater, og at der ikke er noget, der er så 'wow, så utroligt.

Ifølge Cyclingnews anerkender Tyler Hamilton over for The Times, at han tror, Chris Froomes resultater vil bestå 'tidens test'.

 

Dagens Gossip