Froome er ude: Her er de nye Tour-favoritter

Chris Froomes styrt på femte etape af Tour de France og efterfølgende farvel til løbet betyder, at kampen om den samlede sejr er blevet mere åben.

Den regerende mester var topfavorit til at vinde Touren igen, men nu kommer kampen om den gule trøje formentlig til at stå mellem disse tre ryttere:

1. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo): "El Pistolero" var på forhånd udråbt som Froomes nærmeste konkurrent, og derfor er han naturligt nok løbets største favorit nu. Spanieren har kørt fremragende i foråret med sejre i Tirreno-Adriatico og Baskerlandet Rundt og virker til at være godt forberedt.

2. Vincenzo Nibali (Astana) var der stor tvivl om inden løbet, selv om Jakob Fuglsangs holdkaptajn har trænet målrettet mod at toppe formen under Touren. Sejren på den vanskelige afslutning på anden etape i Sheffield gav ham løbets førertrøje og understregede, at man ikke må afskrive ham.

3. Alejandro Valverde (Movistar) har i mange sæsoner haft fokus på Vuelta a España, som han vandt i 2009. Sidste år blev han nummer otte, men ligner et godt bud på en podieplads i år. Gode klatreegenskaber kombineret med en udmærket enkeltstart gør i hvert fald, at han har de evner, der skal til for at blande sig i topstriden.

Outsidere: Andrew Talansky (Garmin-Sharp), Richie Porte (Sky), Tejay van Garderen (BMC).

/ritzau/

 

Dagens Gossip