Froome sætter Contador og holder Vuelta-håb i live

Chris Froome (Sky) forsøger lige til det sidste at støde Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) væk fra førstepladsen i Vuelta a Espana.

På 18. etape kørte Froome sig op på andenpladsen i det spanske etapeløb og minimerede afstanden til Contador med 20 sekunder til 1,19 minut.

Dermed er det ikke helt umuligt, at briten kan tage den samlede sejr, da der fortsat resterer en bjergafslutning på lørdag og en kort enkeltstart på søndag, hvor Vueltaen slutter i Santiago de Compostela.

De fem førende i klassementet gav hinanden en hård kamp op ad det sidste bjerg på torsdagens etape, der blev vundet af italieneren Fabio Aru (Astana). Det var Arus anden etapesejr i Vueltaen.

Chris Froome satte 2,5 kilometer før målstregen efter Fabio Aru, der var den første til at angribe på stigningen. Bagude lå Alberto Contador, Alejandro Valverde (Movistar) og Joaquim Rodriguez (Katusha) og så længe passivt til.

Da rytterne nærmede sig målstregen sprintede Aru fra Froome, mens Valverde, Rodriguez og Contador var godt 10 sekunder efter i nævnte rækkefølge. Da Froome samtidig optjente seks bonus sekunder for sin andenplads, kom briten endnu tættere på Contadors førsteplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip