Froome viser Tour de France-form med Dauphiné-triumf

Stephen Cummings (Dimension Data) vandt sidste etape efter et flot soloridt, men det er Chris Froome (Sky), der er den store vinder efter afslutningen på det stærkt besatte etapeløb Critérium du Dauphiné.

Det lykkedes nemlig Froome at forsvare sit spinkle forspring og dermed sikre sig den samlede sejr i løbet for tredje gang på fire år.

De to tidligere gange, Froome har vundet Critérium du Dauphiné - i 2013 og 2015 - fulgte han op med en Tour de France-triumf, så briten har fået en optimal optakt til dette års udgave af verdens mest prestigefyldte etapeløb.

Nogen afslappende søndagstur var sidste etape dog ikke for sejrherren, der fik lov til at slide hårdt for pladsen øverst på podiet.

Med 12 kilometer igen stak Alberto Contador (Tinkoff) af fra favoritfeltet på etapens næstsidste stigning i et sidste forsøg på at fravriste rivalen den samlede sejr.

Den spanske veteran fik slået et lille hul og isolerede midlertidigt Froome uden holdkammerater, men Contador slap aldrig afgørende væk.

Kort efter forsøgte Romain Bardet (AG2R) sig, men heller ikke den franske bjergrytter kunne ryste den standhaftige brite af sig, og så kom Froomes hjælpere tilbage og kunne kontrollere løbets sidste kilometer.

På opløbsstrækningen lykkedes det Bardet og Dan Martin (Etixx-Quick-Step) at sætte Richie Porte (BMC) af og skubbe australieren ned fra podiet. I stedet slutter Bardet som samlet toer, mens Martin bliver nummer tre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip