Froomes danske chef: Vi har ikke presset på for afkortning

Det er ikke ryttere som Sky-kaptajn og forsvarende Tour-vinder Chris Froome eller holdene bag, der er skyld i, at 5. etape i Tour de France bliver afkortet.

Det slår Skys danske chef Carsten Jeppesen fast onsdag formiddag i startbyen Ypres, da Ritzau snakker med ham på vej ud fra et møde med løbsjuryen, som har besluttet at sløjfe to af de frygtede brostensstykker på etapen.

- Som hold har vi helt sikkert ikke lagt pres på eller givet udtryk for et ønske om at få fjernet sektorer, siger Carsten Jeppesen.

- Årsagen er, at det simpelt hen er for farligt. Ude på de to sektorer står alt under vand, man kan kun lige se toppen på brostenene, siger Jeppesen om de meldinger, han har fået hos løbsjuryen, som bærer ansvaret for afkortningen af etapen.

På mange måder ligner det en god ting for eksempelvis en Chris Froome, at etapen kortes af og gøres lidt mindre farlig.

Froome styrtede tirsdag og har - som andre favoritter - grund til at frygte for en modbydelig dag på de skæve brosten med stor risiko for styrt.

Ikke ligefrem guf for et hold som Sky, der gerne vil planlægge alt ned i mindste detaljer.

- Ingen bryder sig om risiko, og vi vil gerne kalkulere og planlægge det hele, siger Jeppesen, der dog igen understreger, at det altså hverken er Sky eller andre hold, der har presset på for at få fjernet brostensstykker.

- Det er en stor dag, som alle har været spændt på. Men der er vel heller ingen, der ønsker, at en favorit skal udgå på grund af det, siger Skys tekniske chef.

Ifølge Carsten Jeppesen skal man ikke tro på de rygter, der er opstået i startbyen om, at flere sektorer måske fjernes.

Juryen har ifølge ham slået fast, at det kun er de to nu aflyste sektorer, der fjernes. Det drejer sig om sektor syv på 1000 meter og sektor fem på 1400 meter.

Dermed er der 13 kilometer med brosten tilbage på onsdagens etape.

/ritzau/

 

Dagens Gossip