Froomes manglende tidstab er en varm kartoffel i feltet

Skrevet af admin

15/07/2016

Dagens topnyheder

Torsdag holdt Tour de France-feltet og i særdeleshed Chris Froome (Sky) vejret længe, mens løbsjuryen skulle afgøre, om britens tidstab efter at være blevet nedlagt af en motorcykel på Mont Ventoux-etapens afslutning skulle stå ved magt.

Beslutningen blev, at Froome og Richie Porte (BMC) blev tildelt samme tid som Bauke Mollema (Trek), der også var involveret i styrtet bag motorcyklen.

Dermed udbyggede Froome sin føring en smule, og det er en beslutning, som har delt vandene i Tour-feltet.

Bauke Mollema var hurtigt ude med en kritik af beslutningen på Twitter, og fredag er der også delte meninger omkring det blandt danskerne.

- Rent fairplay-mæssigt synes jeg, det er i orden, men man skal bare huske på, at det kommer til at danne præcedens fremover.

- Nu er det sket to gange i Touren med først (Adam) Yates og så Froome og Porte, siger Lars Bak (Lotto Soudal).

Han kan alligevel ikke lade være med at rejse spørgsmålet om, hvorvidt beslutningen havde været den samme, hvis det havde været en anden end Froome.

- Hvad var der sket, hvis Bauke Mollema var blevet kørt ned af en motorcykel seks kilometer fra mål? Havde man så også givet ham en fiktiv tid? Det er der, hvor balancen bliver svær, siger Bak.

På Tinkoff-holdet, hvor Sky stadig ses som den helt store konkurrent trods Alberto Contadors exit, var stemningen på hotellet ikke udpræget pro løbsledelsens beslutning.

- Vores hold er jo ikke altid super stor fan af Sky. Nogle af de andre ryttere har det lidt sådan, at fordi det er Sky, så får han samme tid, men jeg ved det sgu ikke, siger Michael Valgren, som helst vil holde sig ude af debatten.

- Jeg har ikke rigtigt nogen holdning til det. Jeg vil helst bare undgå at sige noget dumt, siger han, men slår samtidig fast, at ASO bør holde linjen nu.

- Nu har de sat en standard for det, og så skal det næsten være sådan fremover.

Jakob Fuglsang (Astana) er også splittet i sagen, men han bakker alligevel op om beslutningen.

- Det er svært at sige, hvad der var det rigtige, men jeg synes heller ikke, det var forkert, hvad de nu en gang gjorde. Jeg synes egentlig, det var okay, siger han.

/ritzau/