Frustrerede danskere: Vi kunne have slået USA

Indsatsen fejlede intet, men målscoringen manglede, og så måtte det danske ishockeylandshold igen gå fri isen uden point efter 0-1-nederlaget til USA fredag aften.

Spillerne er frustrerede bagefter, fordi de kunne mærke, at der var muligheder mod et amerikansk hold, der gav blottelser bagude.

- Jeg er super skuffet. Vi skal respektere amerikanerne, der har et stærkt hold, men jeg synes, vi kunne have taget point i dag. Vi kunne også have taget tre. Det var bare en af de dage, hvor pucken ikke ville ind, siger Patrick Bjorkstrand.

Samme følelse har hans kædekammerat Jesper Jensen, der bandt spillet flot sammen og var med til at gøre Bjorkstrand-brødrene farlige.

- Vi har grund til at ærgre os. Det var bare ét mål, vi manglede, og vi var især farlige på kontrastød. Vi fik nogle friløbere, og jeg selv havde en kæmpechance i powerplay, men det skulle ikke være, siger Jesper Jensen.

- Vores indsats blev bedre og bedre, som kampen skred frem. Vi pressede et udmærket USA-hold godt, men vi skal jo lave mål i sådan en kamp, siger han.

Kæden med Jesper Jensen som center mellem brødrene Bjorkstrand fungerede virkelig godt og skabte hovedparten af de chancer, det danske hold tilspillede sig.

Jesper Jensen er imponeret over det niveau, debutanten Oliver Bjorkstrand viste efter at være blevet fløjet ind i VM-lejren fra USA.

- Det er en fantastisk spiller. Det var hans første kamp på landsholdet, og så bidrog han med så meget. Han manglede kun at putte den ind. Han kunne have lavet tre mål, så farlig var han. Det er en kanongod spiller, siger Jesper Jensen.

/ritzau/

.

Dagens Gossip