Frustrerede FCK-fans overmalede biler og bygninger med graffiti

Michael Lauritsen

|

29/07/2013

Dagens topnyheder

To nederlag og en sidsteplads i superligaen. FC København har fået en dårlig start på sæsonen. Og efter det seneste nederlag mod FC Midtjylland søndag aften brød tilhængernes frustrationer ud, da to busser med op mod 150 FCK-fans tog ophold på en rasteplads i Rønninge ved Langeskov på Fyn.

Her blev et vogntog, en hollandsk autocamper, en toiletbygning, skraldespande og vejskilte overmalet med graffiti. Det oplyser Fyns Politi til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Politiet blev alarmeret klokken 23.49.

- Det er groft hærværk. Alt var sprayet til med blå maling. Det bliver hurtig en dyr fornøjelse, når vi taler om folks ejendomme, siger vagtchef Lars Thede til Dagens.dk.

- Heldigvis havde vi ikke så meget at lave i aftes, og derfor var vi i stand til at møde massivt op. Vi var der kort før midnat, fortsætter han.

På kort tid fik politiet sendt alle fans ind i busserne.

- Vi fik registreret dem alle. Og så kiggede vi efter blå maling på fingre. Desværre fandt vi ikke noget. Til gengæld fandt vi de tomme spraydåser, og vi har sikret os dna og fingeraftryk, siger Lars Thede og understreger, at der ikke blevet taget fingeraftryk og dna-prøver på samtlige fans i de to busser.

Busserne fik kort efter lov at køre videre mod København.

- Nu håber vi bare, vi kan finde ud af, hvem der stod bag hærværket. Jeg håber, chancerne er gode, siger Lars Thede, der godt kunne tænke sig, at politiet ikke skulle bruge så meget tid på fodboldoptøjer.

- Vi må erkende, at vi bruger en hel del ressourcer på gennemrejsende fodboldfans fra øst og vest. 

Vagtchefen oplyser, at fansene - ud over graffitien - opførte sig pænt.