Frustreret Alonso nedtoner "amatør"-udbrud på holdradio

Den spanske Formel 1-kører Fernando Alonso var tydeligvis frustreret over sin McLaren-racer under det canadiske grandprix i Montreal søndag.

Den tidligere dobbelte verdensmester, der udgik cirka halvvejs i løbet, afviste undervejs ordrer fra sit hold om at spare på brændstoffet.

- Det vil jeg ikke. Det vil jeg ikke. Jeg har virkelig store problemer nu, og vi ligner amatører. Jeg kører racerløb nu, og derefter fokuserer jeg på brændstoffet, sagde han over holdradioen.

Danske Kevin Magnussen kæmpede hele sidste sæson med at få McLaren-raceren til at køre hurtigere og mere stabilt. Problemer, som tilsyneladende ikke er løst endnu.

Men Fernando Alonso nedtoner efter løbet sine frustrationer.

- Efter tre eller fire påmindelser (om at spare brændstof, red.) sagde jeg bare, at de skulle lade mig køre løbet og have det sjovt. Når alle andre overhaler dig så nemt, kommer du til at ligne en amatør, og det er ikke godt. Vi er ikke særligt konkurrencedygtige lige nu, siger han.

Efter syv løb i årets Formel 1-sæson har Alonso endnu ikke fået point, mens holdkammeraten Jenson Button kun har skrabet fire point sammen.

Spanieren understreger, at han ikke har fortrudt sit Formel 1-comeback.

- I skal vide, at jeg tror på dette projekt. Udviklingsprogrammet med bilen er ret positivt. Jeg ved, at det er svært for fansene, men de bliver nødt til at være tålmodige og tro på, at det bliver bedre.

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg blev henholdsvis nummer et og to i det canadiske grandprix.

I VM-stillingen lagde Lewis Hamilton dermed yderligere afstand til Nico Rosberg, mens Sebastian Vettel holder fast i tredjepladsen.

Vettel er den eneste, som har formået at bryde Mercedes' tunge dominans i år, da han vandt i Malaysia i sæsonens andet løb.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip