Frustreret Boe får ikke lov at spille med kineser

En tydeligt frustreret Mathias Boe må konstatere, at han ikke får lov at stille op i badmintonturneringerne i Singapore og Malaysia sammen med Cai Yun.

- I går modtog Badminton Danmark pludselig en e-mail om, at "et doublepar med en af jeres spillere er blevet trukket". Jeg tekstede Cai og spurgte hvorfor, man han vidste ikke engang, at vi var trukket ud (af turneringerne) af Det Kinesiske Badmintonforbund, skriver Mathias Boe på Facebook.

Dermed går han glip af en god mulighed for at holde sig spillemæssigt skarp, mens hans faste makker, Carsten Mogensen, kommer sig efter en operation i hjernen. Carsten Mogensen er kommet sig så meget, at han nu er tilbage på træningsbanen.

Kineseren Cai Yun har tidligere været nummer et i verden, og for fire år siden stod han og Mathias Boe over for hinanden, da de spillede om OL-guldet i London.

Boe ærgrer sig over, at de to ikke kan komme i kamp sammen og slår ned på, at Det Internationale Badmintonforbund (BWF) giver for meget magt til de enkelte forbund.

- Hvordan kan BWF tillade et forbund at trække spillere uden spillernes accept?

- Badminton er en individuel sportsgren, ikke, og både Cai og jeg ønskede at spille, men BWF tillader andre mennesker end os at beslutte, om vi skal spille eller ej.

- Det her er bare et nyt tydeligt eksempel på, hvor meget magt BWF tillader forbundene at have, skriver Mathias Boe på Facebook.

/ritzau/

 

Dagens Gossip