Frustreret mor: Hjælp med at få min lille piges sexkrænker dømt

Michael Lauritsen

|

09/10/2013

Dagens topnyheder

Henriette Kyed fra Ringsted gennemlever i øjeblikket det, som er enhver mor og forælders mareridt. Mandag den 12. august om eftermiddagen kom hendes otte-årige datter utrøstelig hjem fra skole flankeret af to større drenge. I bybussen havde en mand krænket datteren seksuelt.

- Hun fortalte, at hun var gået ind i bussen og havde sat sig på et af de yderste sæder. Manden var kommet hen og havde bedt hende om at rykke ind. Det valgte hun desværre at gøre - høflig, som hun er, fortæller Henriette Kyed til Dagens.dk.

Da den otte-årige pige var rykket ind på det inderste bussæde, begyndte manden, ifølge pigens forklaring, at tage hende på låret. En kvinde opdagede, hvad manden havde gang i, og afværgede situationen.

Sagen blev meldt til politiet, og manden er identificeret via video fra bussens overvågningskameraer. Han nægter sig dog skyldig.

Siden hændelsen har politiet efterlyst kvinden, som stoppede overgrebet. Men uden resultat. Og uden kvindens forklaring kan det, ifølge politiet, betyde, at sagen ikke holder i retten, fordi det i givet fald er påstand mod påstand.

LÆS OGSÅ: Lille pige sexkrænket i bus: Politiet efterlyser vigtigt vidne

Det frustrerer Henriette Kyed, der ikke kan forstå, hvilken interesse vidnet har i ikke at melde sig. Den frustrerede mor har bedt politiet om at frigive et billede af vidnet. En anmodning, der er blevet afvist.

- Man må godt vise billeder af røvere, men ikke af en kvinde, der kan hjælpe med at få en mand straffet, så han måske ikke piller på andre børn, siger Henriette Kyed.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi lyder meldingen, at indsatsen for at finde det kvindelige vidne har været tilstrækkelig.

- Vi har givet et godt signalement og oplyst buslinjen. Det er ikke hensigtsmæssigt at efterlyse et vidne med billede. Vidner har jo ikke pligt til at udtale sig eller kontakte politiet. Vi har kun hjemmel, hvis nogen skal sigtes for en overtrædelse, forklarer efterforskningsleder Lars Krogsgaard, Ringsted Politi, til Dagens.dk.

Efterforskningslederen forsikrer, at politiet fortsætter arbejdet, da der ikke er grund til at betvivle pigens forklaring. Han vil dog ikke oplyse, hvad den påstand bygges på.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

I hjemmet i Ringsted fortsætter livet. Men Henriette Kyed fortæller om en datter, hvis liv nu er præget af angst. Siden overgrebet har den otte-årige endda set den formodede gerningsmand i mindst to tilfælde.

- Så siger hun: 'Det er ham'. Og så er vi jo nødt til bare at gå hurtigt videre, siger Henriette Kyed.

Værst er busturene til og fra skole.

- Vi er nødt til at arrangere, at hun skal hentes eller følges med kammerater. Det er værst, når hun skal hjem. For det var på det tidspunkt, det skete. Hun kommer ofte grædende hjem.

Familien har ifølge moderen været hele følelsesregistret igennem. Men der er en særlig årsag til, at hun nu står frem og fortæller sin historie gennem Dagens.dk.

- Vi kan ikke gøre noget ved det, der er sket. Men Gud forbyde, at andre bliver udsat for det. I min datters tilfælde var det måske ikke så groft, men det var groft nok. Og hvis jeg kan være med til at forhindre, at flere børn bliver krænket, så vil jeg gerne det, siger hun.

Politiet efterlyser fortsat det kvindelige vidne. Episoden skete den 12. august om eftermiddagen i bus 401A.

Kvinden er 30 til 40 år, cirka 170 centimeter høj, slank og med skulderlangt, sort hår.

I bussen bar hun briller med sort stel. Hun var iklædt en grå cardigan, en bordeaux-farvet bluse, sorte bukser og sorte sko. På sit venstre håndled havde hun et ur med blank kæde, og hun bar en sort taske.

Kvinden eller borgere, der kender til hende, kan kontakte Ringsted Politi på telefon 1 1 4.