Frygt for ebola lukkede jobcenter i Berlin

Frygt for ebola-smitte fik tirsdag politi og brandvæsen til at afspærre et jobcenter i Berlin-bydelen Prenzlauer Berg.

En 30-årig kvinde, der ifølge avisen Bild kommer fra Vestafrika, hvor den dødelige virus i øjeblikket er udbredt, besvimede i Jobcenter Berlin-Pankow på Storkower Strasse i den tyske hovedstad.

Da en medarbejder på jobcentret frygtede, at der kunne være tale om ebola, blev der straks slået alarm, og politi og brandvæsen rykkede ud i stor stil.

- Når vi har en situation i Afrika, som det er tilfældet lige nu, og når vi får at vide, at kvinden har været i Nigeria for nylig, så var vi nødt til at reagere på det, siger Rolf Erbe, der er læge og pressetalsmand for brandvæsnet i Berlin, til Ritzaus udsendte medarbejder på stedet.

Flere hundrede mennesker blev isoleret på jobcentret, indtil man fik kortlagt, hvor mange der havde været i kontakt med den afrikanske kvinde.

Det drejer sig om to personer, og det vil nu blive vurderet, om de har været udsat for reel smittefare, hvis den 30-årige kvinde eksempelvis har hostet på dem.

Er det tilfældet, bliver de sendt til Virchow-klinikken på hospitalet Berliner Charité, der har Tysklands største kapacitet til isolation.

Her befinder den 30-årige kvinde sig allerede sammen med det redningspersonale, der har været i kontakt med hende.

Om der reelt er tale om en ebola-infektion, kan kun fastslås ved en blodprøve.

- Der går timer og formentlig også dage, før vi kender svaret. Men for alle andre end de personer, der nu er isoleret, er der ingen grund til at frygte smitten her i Berlin, siger pressetalsmanden til Ritzau.

Dermed afviser han også, at der skulle være grund til bekymring for de danske svømmere, der i disse dage deltager ved EM, som afvikles i Velodromen få hundrede meter fra jobcentret.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, meddeler tirsdag, at ebola de seneste tre dage har kostet yderligere 84 mennesker livet i Vestafrika, så det samlede dødstal nu er 1229.

/ritzau/