FTF holder fast i krav om halvering af genoptjeningsret

En halvering af genoptjeningskravet for at kunne få dagpenge igen står stadig højt på FTF-formand Bente Sorgenfreys ønskeseddel i forbindelse med en revidering af dagpengereformen.

- Selv om tallene viser, at det "kun" ville hjælpe hver femte af dem, der sidste år mistede retten til dagpenge, så synes jeg, det er mange. Og det er en vigtig brik for at kunne fastholde det fleksible arbejdsmarked, siger Bente Sorgenfrey til Ritzau.

Samtidig skal løst ansatte have ret til supplerende dagpenge i mere end de 30 uger, som er det maksimale i dag, mener FTF-formanden. Grænsen holder mange fra at tage kortere job, fordi de mister retten til supplerende dagpenge.

- Det er af stor betydning for de mennesker, der går ind og ud af systemet. Det kan for eksempel være kunstnere, der kun arbejder i nogle perioder, siger Bente Sorgenfrey.

- Jeg mener, at det er vigtigt at få set på både de supplerende dagpenge og genoptjeningskravet, siger FTF-formanden.

Bente Sorgenfrey sidder med i den dagpengekommission, som regeringen har nedsat. Kommissionen skal blandt andet se på de uforudsete konsekvenser af den seneste dagpengereform, og det første møde blev holdt for en uge siden.

Dagpengekommissionen skal afslutte sit arbejde med udgangen af 2015. Men det betyder ikke, at dagpengereformen skal forblive uberørt indtil da, mener formanden. Hun mener, det må være muligt at lave midlertidige løsninger inden de endelige anbefalinger.

- Det er et omfattende arbejde, vi skal i gang med. Og jeg havde gerne set, at vi allerede kunne have været færdige inden finanslovforhandlingerne i år. Men der skal ske noget, inden 2015, siger Bente Sorgenfrey.

FTF er paraplyorganisation for mere end 80 forskellige fagforbund med næsten en halv million offentligt og privatansatte som medlemmer.

/ritzau/