Fuglsang ærgrer sig over mislykket Astana-offensiv

Vincenzo Nibali (Astana) rykkede med i søndagens store udbrud for at køre efter etapesejren, og i favoritgruppen forsøgte holdkammeraten Fabio Aru at slippe fri og køre sig frem i klassementet.

Begge missioner mislykkedes imidlertid, og det ærgrer den danske hjælperytter Jakob Fuglsang (Astana).

- Det var en hård og varm omgang. Vi fik ikke helt det ud af det, som vi havde håbet på. Også selv om vi fik Vincenzo (Nibali, red.) med i udbruddet, som vi havde planlagt forinden for at se, om vi kunne få en etapesejr ud af det, lyder det fra Fuglsang.

Bagved forsøgte vi at få Fabio (Aru, red.) lidt længere frem i klassementet, tilføjer danskeren.

Trods ærgrelsen over, at ingen af de to store navne kunne fuldføre det taktiske udspil, er Jakob Fuglsang ved godt mod og tror stadig på, at holdet kan lave noget.

- Vi forsøger i hvert fald, og Fabio viser gåpåmod og viser, at benene er til at forsøge noget, siger Jakob Fuglsang.

- Forventningerne til ham er selvfølgelig store, selv om det er hans første Tour de France. Vi forventer, at han kan kravle lidt op i klassementet, og at han viser, at enkeltstarten var en dårlig dag eller måske et forkert valg af materiale, tilføjer han.

Astana har haft et skuffende Tour de France hidtil, hvor holdet ikke har formået at vinde en etape eller sætte sit præg på løbet med et ellers på papiret stærkt hold.

Fabio Aru er placeret på tiendepladsen i klassementet - mere end fem minutter efter Chris Froome (Sky) i den gule førertrøje.

/ritzau/

 

Dagens Gossip