Fuglsang efter drømmeresultat: En helt ubeskrivelig dag

Konkurrenterne og specialisterne drattede om en efter en, mens de uerfarne helte fra Astana med Jakob Fuglsang og den gule trøje Vincenzo Nibali i front tonsede ud over de mudrede stenveje i en dramatisk og allerede historisk 5. etape af Tour de France.

Danskeren blev nummer to lige foran sin kaptajn Nibali, som distancerede sin værste konkurrent Alberto Contador med to og et halvt minut, mens løbets største favorit Chris Froome måtte udgå efter to styrt.

- Det var en fed og ubeskrivelig dag, siger Jakob Fuglsang.

- Havde jeg vidst, at den ville blive så nem, så havde der ikke været grund til så meget bekymring i morges, tilføjer han med et skævt smil.

Den 29-årige dansker har kun to gange tidligere kørt løb på brosten, og han har svært ved at forklare, hvordan hans uerfarne hold kunne køre så overlegent på det vanskelige underlag.

Gode forberedelser og held, synes at være to væsentlige faktorer.

- Der er svært at sige, hvad forskellen er. Vi havde kun et mål med etapen, og det var alt for Nibali, mens specialisterne sad helt alene, og deres holdkammerater skulle slås for deres kaptajner, siger Fuglsang.

- Vi forsøgte at være på forkant og sad hele tiden fremme, og vi forsøgte at komme godt ind på pavéstykkerne. Og så har vi selvfølgelig en lille smule held, at vi ikke bliver ramt af store uheld. Hverken jeg eller Vincenzo havde punkteringer. Det klappede 110 procent for os i dag.

Astanas taktik lykkedes til fulde.

- Vi var på forkant med Lieuwe Westra i et udbrud, og han lod sig så falde tilbage for at hjælpe os. Han kørte som en motorcykel, og han har en stor del af ansvaret for, at vi får sat Alberto Contador med de her to og et halvt minut, siger Fuglsang.

- Vi vidste fra anden pavé, at Alberto Contador var sat, og derfor satte vi os op og førte fra starten af pavéen for at tage så meget tid som muligt. Det var det, som alle havde frygtet på denne etape, og det var det, som vi blev nødt til at udnytte.

Etapen blev vundet af Lars Boom fra Belkin-holdet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip