Fuglsang er bitter over tung belgisk dødvægt

Det var et godt forsøg, men selskabet var langt fra optimalt.

Sådan opsummerer Jakob Fuglsang sit behjertede fremstød syv kilometer før målstregen i Amstel Gold Race, hvor han efter en stærk indsats måtte nøjes med en slutplacering som nummer 18.

Den danske Astana-rytter fik slået et hul, men fik følgeskab af belgieren Greg Van Avermaet (BMC), der ikke var det mindste interesseret i at hjælpe.

- Jeg er lidt bitter over, at Van Avermaet ikke ville køre med, siger Jakob Fuglsang.

Belgieren var sendt i front af sin BMC-kaptajn, Philippe Gilbert, for at holde sammen på førergruppen.

- Han blev ved med at sige: "Jeg vil gerne, men jeg må ikke". Jeg er næsten sikker på, at hvis vi begge havde kørt, kunne vi have haft et forspring på toppen af Cauberg. Og så skulle de stramme sig an nede bagved, mener Fuglsang.

Han havde på forhånd meldt ud, at han ville forsøge med et angreb inden den sidste opstigning ad Cauberg-stigningen i erkendelse af, at han ikke ville kunne køre fra favoritterne på den stejle bakke.

- Da jeg kørte, var det alt eller intet. Jeg ville helst ikke ende i den massespurt, som det så endte med alligevel.

- Jeg er godt tilfreds med min præstation, men er ærgerlig over, at det ikke blev til et bedre resultat, siger Jakob Fuglsang.

Astana-danskeren skal bruge de næste par dage på at restituere inden Fleche Wallone på onsdag og Liege-Bastogne-Liege næste søndag.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip