Fuglsang før Fleche Wallone: Kører mig næppe på podiet

Skrevet af admin

22/04/2015

Mest læste i dag

Cykelrytteren Jakob Fuglsang viste glimrende form i søndagens Amstel Gold Race, hvor han var en af de mest markante skikkelser på de afsluttende kilometer.

Men alligevel regner Astana-profilen ikke med at have de store sejrschancer i det traditionsrige Fleche Wallonne, der blev skudt i gang onsdag formiddag.

- Det løb plejer ikke lige at være min kop te, men jeg håber da alligevel at kunne sidde godt med og forsøge at spare mig til den sidste tur op ad Mur de Huy. Så må vi se, hvad det kan blive til.

- Jeg har ingen forventninger om at køre mig på podiet, men det skal da prøves, siger Jakob Fuglsang.

Mur de Huy, som rytterne i alt skal passere tre gange, er 1,3 kilometer lang og med en gennemsnitlig stigning på næsten 10 procent.

Målet ligger på toppen af den berømte bakke, og den slags afslutninger er normalt en sag for folk som Alejandro Valverde eller Joaquim Rodriguez.

- Den er lige lidt for eksplosiv til min smag, og der er andre ryttere, der har det bedre med den stigning. Men jeg må jo forsøge, om jeg kan ændre den opfattelse i dag, siger Fuglsang.

Astana stiller igen med et stærkt mandskab, og holdets strategi vil formentlig blive nogenlunde den samme som i Amstel Gold Race. Det betyder, at Fuglsang skal have både tålmodighed og is i maven.

- Jeg skal vente til sidste gang op ad Mur de Huy. Vincenzo Nibali kan måske forsøge udefra, og så venter jeg på finalen sammen med Michele Scarponi og Rein Taaramae, siger Jakob Fuglsang.

Rytterne forventes i mål omkring klokken 16.30.

/ritzau/