Fuglsang krydser fingre for chance: Vil køre efter sejr

Eftervirkninger af et voldsomt styrt på 13. etape har ikke taget modet fra Jakob Fuglsang, som stadig drømmer om at få chancen for at køre sin egen chance på en etape i Pyrenæerne.

Astanas manager, Alexander Vinokourov, har flere gange sagt, at han gerne vil se danskeren køre efter en etapesejr.

- Jeg er stadig optimist. Jeg håber, at det kan lade sig gøre, og at muligheden byder sig, siger Jakob Fuglsang.

Sidste år, da danskeren var kaptajn på det kasakhiske hold, var han tæt på efter et tomandsudbrud med vinderen af Liege-Bastogne-Liege, ireren Daniel Martin. Men den irske Garmin-Sharp-rytter var hurtigst i spurten.

I år er opgaven en helt anden for Fuglsang, som er udtaget til Touren for at hjælpe Vincenzo Nibali, der i øjeblikket fører løbet suverænt.

Den signifikante føring i klassementet kan betyde, at danskeren får lov at køre sin chance til slut på en af bjergetaperne.

- Det kommer i første omgang an på, hvordan jeg selv har det de næste par dage, og så må vi finde ud af, hvad vi gør rent taktisk. Umiddelbart skal jeg nok sidde med i finalen, hvis jeg skal gribe chancen.

- Jeg ved ikke, om jeg vil kunne få lov at gå i udbrud, men jeg håber stadig, at chancen opstår, og at kroppen og benene vil være med til det en af de næste dage, siger Jakob Fuglsang.

De kommende tre dage er bjergetaper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip