Fuglsang: Nibali fik lukket munden på kritikere

Hverken Alberto Contador eller Chris Froome har udfordret Vincenzo Nibali i dette års Tour. Begge topryttere styrtede tidligt i årets Tour og udgik.

Derfor er det af nogle kritikere blevet kaldt en nem sejr for Nibali, hvis Astanas kaptajn ender med at vinde Touren samlet.

Torsdag fik Nibali dog svaret igen på kritikken med sin fjerde etapesejr, mener Nibalis holdkammerat Jakob Fuglsang.

- Nibali vil nok gerne lukke munden på de kritikere, som har sagt, at han vinder en nem Tour, og at han vinder, fordi Chris Froome og Alberto Contador ikke er med.

- Det kan være en grund. Men jeg tror også, at han vil gøre sejren så sikker som muligt. Der venter stadig en enkeltstart.

- Det er stort for os og for holdet. Jeg er glad på hans vegne, siger Fuglsang om udsigterne til Nibalis samlede sejr.

Fuglsang var også med til at hjælpe Nibali til torsdagens sejr, men danskeren måtte slippe feltet med omkring 13 kilometer til mål.

- Det var lidt bedre i dag. Mine holdkammerater kørte, som om de havde stjålet deres cykler. På Tourmalet måtte jeg æde mig selv et par gange for at komme op over. Så måtte jeg arbejde i dalen for at lukke hullet til udbryderne.

- Det er altid rart at kunne yde et stykke arbejde i stedet for bare at være en af otte mand, som ikke laver noget, forklarer Fuglsang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip