Fuglsang og Astana på vigtig mission: Bilen skal frem

Tourens 2. etape åbner næppe mulighed for spredning i toppen af klassementet, selvom de 200 kilometer til Sheffield byder på en perlerække af stejle stigninger.

Men Astana, som kører for samlet topplacering til italieneren Vincenzo Nibali, har alligevel planer om at give den fuld gas til slut.

- Vi vil forsøge med hele holdet på den sidste stigning, om vi ikke kan lave lidt spredning.

- Det handler også om bilen i kortegen, at vi kan få den lidt længere frem. Hvis vi ligger nummer 17 før brostenene, så får vi den aldrig at se, hvis der opstår problemer, siger Jakob Fuglsang.

Før 2. etape ligger Astana nummer 12 i holdkonkurrencen.

Det er placeringen i holdkonkurrencen, der er afgørende for sportsdirektørbilens placering i kortegen.

Især på brostensetapen, der venter på onsdag, har det stor betydning, da vejene er så smalle, at bilerne konstant bliver blokeret og ikke kan nå frem til deres ryttere, hvis de har defekt eller ødelagt cykel.

- Det er vi begyndt at tænke på allerede. Nu må vi se, om den sidste stigning er hård nok til, at vi kan lave spredning, men efter en hård dag burde det være muligt, siger Fuglsang.

Fem kilometer før mål rammer rytterne sidste stigning, der er 800 meter lang med en stigningsprocent på 10,8 procent. Efter en kort nedkørsel går det fladt ind til mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip