Fuglsang om førertrøje: Den slipper vi ikke af med igen

Den gule førertrøje i Tour de France kan være en tung byrde for det hold, som skal forsvare den, og Jakob Fuglsang erkender, at det bliver svært for hans Astana-mandskab at slippe af med den.

Danskeren ville ellers håbe, at holdets kaptajn Vincenzo Nibali kunne overlade ansvaret til et andet hold, som han gjorde på løbets 9. etape, da Tony Gallopin (Lotto-Belisol) havde den en enkelt dag.

- Det er planen at beholde trøjen nu. Jeg tror, at den bliver svær at komme af med på en fornuftig måde, siger Jakob Fuglsang.

Med "fornuftig måde" mener den 29-årige dansker en rytter, som er ufarlig for Vincenzo Nibalis chancer for samlet sejr.

Det er netop trøjens forbandelse, som førsteudfordreren, Skys kaptajn Richie Porte, håber kan knække Nibali.

- Nibali er den stærkeste rytter i feltet lige nu, men han har haft førertrøjen i lang tid, og hans hold vil helt sikkert trættes. Så vi tager det dag for dag. Og jeg tror ikke, at løbet bliver afgjort før den sidste uge i Pyrenæerne, siger Porte.

Men det frygter Jakob Fuglsang ikke, selvom Astana allerede har forsvaret trøjen på otte etaper indtil videre.

- Selvfølgelig har vi brugt mange kræfter, men hviledagen har gjort os godt. Vi er trods alt stadig ni mand, og vi er ni stærke mand. Vi har alle brugt kræfter, men vi har fordelt arbejdsbyrden godt, og der er ikke nogen, der er slidt helt i bund endnu.

- Er der en, der får en dårlig dag, så er der andre til at tage over, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren ser netop Richie Porte som Nibalis farligste rival i kampen om sejren.

- Richie er helt sikkert den værste udfordrer til Nibali, og så er der Valverde. Men der er måske også andre lidt længere nede i rækkerne, som vil kunne finde på at prøve.

- Der har ikke været så mange af de helt store, lange bjerge. Jeg tror slet ikke, at det er afgjort endnu. Vi får angreb at se. Det kan vi godt regne med, siger Fuglsang.

Næste bjergetape er på fredag, hvor løbet slutter på toppen af bjerget Chamrousse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip