Fuglsang om slagen kaptajn: Nogle gange hovedløst

admin

425 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

På forhånd var italieneren Vincenzo Nibali (Astana) regnet som den måske største favorit til at vinde dette års Giro d'Italia.

Men Nibali har ikke vist form til dette hidtil i løbet, og på tirsdagens 16. etape tabte han yderligere tid i forhold til de bedste og dumpede til fjerdepladsen.

Nibali kunne ikke følge løbets førende hollænder, Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), og flere andre klassementsryttere på de sidste stigninger.

En del af forklaringen skal findes i, at Nibali ikke fulgte holdets taktik, mente Astana-danskeren Jakob Fuglsang.

- Hvis du spørger mig, så dummer Vincenzo sig lidt ved at angribe og lukke hullet til Tanel (Kangert, red.), som egentlig kunne have vundet etapen, siger Fuglsang til TV2 Sport og uddyber:

- Han bliver nogle gange lidt for ivrig, og så er han en rytter, der kører med hjertet i stedet for altid at køre med hovedet.

- Nogle gange bliver det hovedløst, det han foretager sig, og benene er der måske ikke helt til at gennemføre det, han sætter i gang, og det er måske det, der sker i dag, siger Fuglsang.

Efter tirsdagens etape er Nibali 4 minutter og 43 sekunder efter førende Kruijswijk, mens han har 1 minut og 20 sekunder op til tredjepladsen og spanieren Alejandro Valverde (Movistar), der vandt tirsdagens etape.

/ritzau/