Fuglsang planlægger attentat på Amstel-favoritterne

Astana-holdets forventninger hviler primært på skuldrene af den danske toprytter Jakob Fuglsang, når klassikeren Amstel Gold Race skal afgøres søndag eftermiddag.

Fuglsang har fået rollen som kaptajn og har derfor haft travlt med at lave en slagplan, der kan tage fusen på løbets topfavoritter som Alejandro Valverde, Philippe Gilbert og Michal Kwiatkowski.

- Jeg skal forsøge at vinde det her, og så skal jeg ikke vente til vi kommer til foden af Cauberg-stigningen for sidste gang, siger Jakob Fuglsang i minutterne før starten.

Cauberg er fikspunktet for alle toprytterne i feltet, fordi det som oftest er på den stejle stigning, at tingene bliver afgjort.

- For os vil det være bedre at være lidt på forkant og komme af sted, før vi når Cauberg. Så vi skal ud og gøre det til et hårdt løb, siger danskeren.

Astana-holdet lever i usikkerhed, fordi den internationale cykelunion (UCI) har varslet, at dens licenskommission vil tage holdets licens op til overvejelse efter sidste sæsons dopingsager.

Det kan i sidste ende koste holdet adgangen til World Tour, men Fuglsang og holdkammeraterne forsøger at koncentrere sig om at køre på cykel.

- Selvfølgelig er det noget, vi snakker om, og det fylder da noget internt på holdet. Men det ødelægger nu ikke humøret på holdet, og stemningen er stadig god, siger Jakob Fuglsang.

Søndagens udgave af Amstel Gold Race er nummer 50 siden starten i 1966. Det er kun blevet til én dansk sejr gennem årene - den stod Bjarne Riis for i 1997.

/ritzau/

 

Dagens Gossip