Fuglsang ser gerne Riis tilbage i cykelsporten

Selv om der i sidste uge væltede flere doping-skeletter ud af Bjarne Riis' skab, så mener cykelrytteren Jakob Fuglsang (Astana), at det vil være godt for dansk cykelsport, hvis Riis vender tilbage i en central rolle.

Han kan nemlig tiltrække sponsorer, siger Fuglsang til Ekstra Bladet.

- Det ville være godt for dansk cykling (at have Riis i feltet, red.), for det er vigtigt for dansk cykelsport, at der er nogen, der har et navn, der kan trække sponsorer til.

Spørgsmål: Det navn er blevet plettet yderligere på det seneste. Gør det ikke en forskel?

- Det gør det måske, men vi har nu engang kun de folk, vi har, og hvis det er nødvendigt for sporten, så gør det ikke nogen forskel for mig, om det er Riis eller andre, der trækker læsset, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet.

Flere gange gentager Fuglsang, der i 2009 og 2010 kørte under Bjarne Riis på holdet, som i dag går under navnet Tinkoff-Saxo, at Riis aldrig har været fortaler for doping under samtaler med Fuglsang, og at Riis har kæmpet for en renere sport.

I sidste uge udkom en doping-rapport fra Anti Doping Danmark og Danmarks Idrætsforbund, hvor Riis indrømmede, at han havde svigtet som leder og var vel vidende om, der florerede doping på Riis' cykelhold.

Under Tour de France, der begynder lørdag i Utrecht, skal Bjarne Riis være ekspert på TV2, hvilket blandt andet er blevet kritiseret af Michael Ask, der er direktør for Anti Doping Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip