Fuglsang styrter i Danmark Rundt - holdkammerat vinder

Den italienske cykelrytter Andrea Guardini (Astana) vandt torsdag 2. etape af Post Danmark Rundt.

Etapen startede i Skive og sluttede i Aarhus, og den blev måske skæbnesvanger for forhåndsfavoritten til den samlede sejr, Jakob Fuglsang.

Favoritten fra Astana-holdet styrtede efter omkring 40 kilometer, og selvom Fuglsang kom tilbage på cyklen igen, så han noget medtaget ud, og han havde problemer med at holde ordentligt på styret. Det er uvist, hvor slemt det står til med den danske stjernerytter.

I den afsluttende massespurt sejrede holdkammeraten Guardini foran tyskeren Gerald Ciolek fra MTN-Qhubeka-holdet. Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) blev treer.

Den 21-årige dansker Magnus Cort (Team Cult Energy), som vandt 1. etape, forsvarede den gule førertrøje.

Etapen sluttede med tre omgange à 4,5 kilometer i Aarhus, hvor der var opløb på Strandvejen ud for Tangkrogen.

På sidste omgang forsøgte den danske mester Michael Valgren fra Tinkoff-Saxo og Lars Bak (Lotto) at komme væk fra feltet, men forgæves.

Tre ryttere satte deres præg på etapen. Blandt dem var Rolf Nyborg Broge fra Team Post Danmark. Danskeren sad længe i udbrud sammen med Frederique Robert (Team Wanty) og Kenny De Ketele (Topsport Vlaanderen).

På et tidspunkt havde trioen over tre et halvt minut ned til hovedfeltet, hvor blandt andre Team Cult Energy satte tempoet.

Lars Baks Lotto-mandskab fik nok efter 135 kilometer. Lotto satte sig i front, og da Tinkoff-Saxo kort tid efter også hjalp til i fronten af hovedfeltet, skrumpede udbrydernes forspring hurtigt.

Efter 150 kilometer var det slut for Rolf Nyborg Broge og hans to følgesvende. Kort efter samlingen satte Tinkoff-Saxo yderligere tempo i fronten på vej ind mod Aarhus. Team Cult Energy blandede sig også i fronten igen, inden det endte i en massespurt.

Fredag gælder det løbets kongeetape fra Skanderborg til Vejle. Rundstrækningen i Vejle er efterhånden en klassiker i løbet med 19-procent-stigningen på Kiddesvej. Her er der næsten altid dramatik, og 3. etape kan være afgørende for udfaldet af løbet, som slutter søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip