Fuglsang: Vores hold er stærkere end Froomes

Det kan vise sig, at Chris Froome og Alberto Contador er en tand bedre end Astanas kaptajn, manden i den gule førertrøje Vincenzo Nibali, når bjergene dukker op senere i Tour de France.

Men det kasakhiske hold med Jakob Fuglsang stiller til gengæld med en bred og stærk trup, vurderer danskeren.

- I Criterium du Dauphiné havde vi et stærkere hold, og det tror jeg egentlig også, at vi har her i Touren. Vi har et rigtig stærkt hold, måske et af de stærkeste og et af de bredeste. Vi er mange, der kan køre opad, siger Jakob Fuglsang.

Astana-rytteren bed i særlig grad mærke i, at Sky var presset under etapeløbet Criterium du Dauphiné, hvor alle de store Tour-favoritter var til start kort før Tour de France.

- Jeg ved godt, at Sky ikke stiller med samme hold her, men vi så i Dauphiné, at hvis holdet ikke er der, så kan din kaptajn være nok så stærk. Så kan det blive svært nok at vinde, siger Fuglsang.

I Dauphiné-løbet blev Froome nummer 12, Fuglsang nummer 10 og Nibali nummer syv.

Efter søndagens etape i Tour de France kunne Astana takket være blandt andet Nibalis sejr og Fuglsangs topplacering avancere fra en 12.-plads til en 2.-plads i holdkonkurrencen.

Det var en af missionerne for Astana på søndagens etape, da holdet ønsker at bringe deres sportsdirektørbil længere frem i kortegen, hvor rækkefølgen bestemmes af placeringen i holdkonkurrencen.

Det er vigtigt før onsdagens frygtede brostensetape, hvor man ifølge Fuglsang "kan glemme alt om at få hjælp," hvis man punkterer og ens bil er nummer 17 i kortegen.

Brosten er uvant terræn for den 29-årige dansker. Han har kun kørt to løb af den slags.

- Jeg har kørt Dwars door Vlaanderen, og så kørte jeg brosten i Touren i 2010, siger Fuglsang.

- Lige nu frygter jeg ikke brostenene som sådan. Det er mere positionskampen, altså den kamp det bliver for at komme først ind på brostenene, som bliver det værste.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip