Fuglsang: Vores hold er stærkere end Froomes

Det kan vise sig, at Chris Froome og Alberto Contador er en tand bedre end Astanas kaptajn, manden i den gule førertrøje Vincenzo Nibali, når bjergene dukker op senere i Tour de France.

Men det kasakhiske hold med Jakob Fuglsang stiller til gengæld med en bred og stærk trup, vurderer danskeren.

- I Criterium du Dauphiné havde vi et stærkere hold, og det tror jeg egentlig også, at vi har her i Touren. Vi har et rigtig stærkt hold, måske et af de stærkeste og et af de bredeste. Vi er mange, der kan køre opad, siger Jakob Fuglsang.

Astana-rytteren bed i særlig grad mærke i, at Sky var presset under etapeløbet Criterium du Dauphiné, hvor alle de store Tour-favoritter var til start kort før Tour de France.

- Jeg ved godt, at Sky ikke stiller med samme hold her, men vi så i Dauphiné, at hvis holdet ikke er der, så kan din kaptajn være nok så stærk. Så kan det blive svært nok at vinde, siger Fuglsang.

I Dauphiné-løbet blev Froome nummer 12, Fuglsang nummer 10 og Nibali nummer syv.

Efter søndagens etape i Tour de France kunne Astana takket være blandt andet Nibalis sejr og Fuglsangs topplacering avancere fra en 12.-plads til en 2.-plads i holdkonkurrencen.

Det var en af missionerne for Astana på søndagens etape, da holdet ønsker at bringe deres sportsdirektørbil længere frem i kortegen, hvor rækkefølgen bestemmes af placeringen i holdkonkurrencen.

Det er vigtigt før onsdagens frygtede brostensetape, hvor man ifølge Fuglsang "kan glemme alt om at få hjælp," hvis man punkterer og ens bil er nummer 17 i kortegen.

Brosten er uvant terræn for den 29-årige dansker. Han har kun kørt to løb af den slags.

- Jeg har kørt Dwars door Vlaanderen, og så kørte jeg brosten i Touren i 2010, siger Fuglsang.

- Lige nu frygter jeg ikke brostenene som sådan. Det er mere positionskampen, altså den kamp det bliver for at komme først ind på brostenene, som bliver det værste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip