Fuglsangs chef risikerer fængsel for aftalt spil

En belgisk anklager mener nu at have beviser nok til at køre en sag mod Astana-chefen Alexandre Vinokourov og russeren Alexandr Kolobnev (Katusha) i en sag om aftalt spil fra Liège-Bastogne-Liège i 2010.

Derfor ønsker anklageren nu at få sagen for retten, skriver Sky Sports.

Under løbet i 2010 lå de to ryttere i udbrud og skulle køre om sejren, og det slag vandt Vinokourov, da han stak af fra Kolobnev og krydsede stregen alene.

Men afgørelsen var muligvis aftalt, inden Vinokourov, som nu er chef for danskeren Jakob Fuglsang på Astana-holdet, stak af fra følgesvenden.

Anklagen går på, at Vinokourov lovede Kolobnev 150.000 euro (1,1 millioner kroner) for at lade kasakhstaneren sejre, og belgiske medier har tidligere rapporteret om mistænkelige mails og pengetransaktioner mellem de to.

Vinokourov nægter sig skyldig og forsøger at forhindre, at sagen kommer for retten.

Bliver de to ryttere, hvoraf Kolobnev stadig er aktiv, kendt skyldige, risikerer de fængselsdomme på fra seks måneder og op til tre år samt en bøde på omkring 2,2 millioner kroner.

Alexandre Vinokourov blev i 2007 idømt en dopingkarantæne efter at have testet positiv for bloddoping, men han gjorde comeback og vandt blandt andet OL-guld i linjeløbet i 2012 i London, inden han stoppede sin aktive karriere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip