Fuld passager forsøgte at kapre fly: Ville til Vinter-OL

Et fly fra Ukraine er blevet tvunget til at lande i lufthavnen Sabiha Gokcen i den tyrkiske by Istanbul, efter at en person har forsøgt at kapre flyet.

Ifølge rapporter har tyrkiske specialstyrker pågrebet manden, og de er nu i gang med at med at gennemsøge flyet for sprængstoffer.

Den ukrainske passager forsøgte angiveligt at kapre flyet og krævede, at det fløj mod den russiske by Sotji, der er vært for de olympiske vinterlege.

Passageren var ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan påvirket af alkohol og blev angiveligt beroliget af flyets personale og herefter overtalt til at forlade flyet.

- En ukrainsk mand, født i 1969, var meget beruset og forsøgte at tiltvinge sig adgang til cockpittet, mens han råbte "kom så Sotji" siger ukrainske sikkerhedstjenester, ifølge nyhedsbureauet Interfax-Ukraine.

Ifølge tyrkiske myndigheder er manden sendt til forhør, og alle passagererne har det godt.

Da flyet landede, troede manden "først, at han var landet i Sotji. Det tog noget tid for ham at indse, at vi var i Istanbul", siger Istanbuls guvernør Huseyin Avni Mutlu.

Det var to F-16-fly, der tvang passagerflyet til at lande. Flyet tilhørte det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines og havde 110 passagerer om bord.

Kapringsforsøget skete samtidig med åbningsceremonien i Sotji.

Ifølge ubekræftede rapporter har passageren truet med, at der var en bombe om bord. Han forsøgte angiveligt at true med en detonator for at få adgang til flyets cockpit.

- Vi er sikre på, at han ikke trængte ind i cockpittet. Vi ved, at flyet blev forsøgt kapret, inden det fløj ind i tyrkisk luftrum, siger viceminister i det tyrkiske transportministerium Habib Soluk.

Det lykkedes dog for flyets kaptajn at aktivere en alarm, hvorefter F-16 flyet blev sendt på vingerne.

Passagerflyet kom angiveligt fra Ukraines næststørste by Kharkiv og var på vej til Istanbul.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip