Fund af kniv skaber på ny røre i Simpsonsagen

Politiet i Los Angeles er ved at undersøge en kniv, som angiveligt er blevet fundet for år tilbage på den tidligere amerikanske fodboldstjerne O.J. Simpsons tidligere ejendom, skriver Variety ifølge Reuters.

Myndighederne er ved at undersøge, hvorvidt kniven har forbindelse til drabene i 1994 på Simpsons ekskone, Nicole Brown Simpson, og hendes ven Ron Goldman. Simpson blev frikendt for drabene i 1995 ved det, der i USA blev kaldt århundredets retssag.

Politiets eksperter ved endnu ikke, hvorvidt den fundne kniv har nogen forbindelse til de to drab i 1994.

En ledende politimand i Los Angeles, Andrew Neiman, advarer om, at hele historien i udgangspunktet er grundløs og bragt helt ud af proportioner.

Ifølge avisen Los Angeles Times blev kniven for adskillige år siden overdraget til en politimand, som ikke var i tjeneste, af en bygningsarbejder. Politiet har først nu fået kendskab til den, og derfor er der iværksat nye undersøgelser i sagen.

- Vi ved endnu ikke, om det er præcise oplysninger, vi har, siger Andrew Neiman, som afviser at oplyse navnet på den pensionerede politimand, som skulle have fået kniven.

Han siger, at det nu vurderes, om kniven er muligt bevismateriale, og den undersøges for dna-spor.

Ifølge tv-kanalen NBC er kniven en "mindre, uformel, værktøjs-agtig" kniv, der typisk bæres af eksempelvis bygningsarbejdere.

Selv om kniven sættes i forbindelse med fodboldstjernen kan retssagen mod ham ikke tages op igen.

O.J. Simpson blev frikendt for mordet på sin ekshustru og dennes ven i 1994, men tabte senere et civilt søgsmål om sagen.

Den tidligere fodboldstjerne afsoner en dom på 33 års fængsel i Nevada for røveri og bortførelse under et overfald på et hotelværelse i Las Vegas i 2007.

Simpson blev dømt for sammen med bevæbnede venner at storme ind på et værelse på Palace Station-kasinoet i Las Vegas og stjæle fra personer, som ville sælge klenodier fra den tidligere stjernes karriere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip