Fundet i fynsk skov: Kvælerslange måtte aflives

To piger gjorde store øjne, da de onsdag eftermiddag fandt en halvanden meter lang tæppepython i en skov ved Slotsvængevej i Svendborg. Politiet blev tilkaldt, og krybdyret blev bragt til stationen.

Klokken 21 blev den overleveret til Terrariet Vissenbjerg. Men kort efter måtte kvælerslangen aflives, fortæller Jonas Caspersen fra terrariet.

- Den havde mundbetændelse og problemer med hamskifte. Den rullede om på ryggen og havde det ikke særlig godt. Det er min fornemmelse, at den har været ude i lang tid. Og sådanne slanger tåler jo ikke det danske klima, siger han til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Kvælerslange fundet i svendborgensisk skov

Fyns Politi efterlyste onsdag aften tæppepythonens ejer. Men der er endnu ikke kastet lys over, hvordan den eksotiske slange er endt i en dansk skov. Den kan, ifølge Jonas Caspersen, være lukket ud med vilje. Men mere sandsynligt er det, at den er stukket af.

- Slanger er dygtige udbrydere, og hvis anlægget ikke har været tæt nok, så kan det nemt ske. De skal ikke bruge meget plads, forklarer han.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Og terrariet får ofte indleveret bortkomne krybdyr. 

- Det sker rigtig tit. Det er både slanger og skildpadder. Og vi hører sjældent fra folk. Så efter en oplysningsperiode på 14 dage bliver de som regel aflivet. Den slags dyr kan købes i mange dyrehandler, og der er mange, der anskaffer sig dem uden at vide, hvad de har med at gøre, siger Jonas Caspersen.

Tæppepythoner hører naturligt til i Australien. De er almindelige i hobbyhold og fuldt lovlige at holde i Danmark. 

SE BILLEDET AF SLANGEN FRA SVENDBORG HER:

 

Dagens Gossip