Fungerende Fifa-præsident samler til krisemøde tirsdag

Tirsdag samles eksekutivkomitéen i Det Internationale Fodboldforbund Fifa i anledning af den verserende skandale i forbundet, som senest førte til, at Fifa-præsident Sepp Blatter, vicepræsident Michel Platini samt generalsekretær Jerome Valcke blev suspenderet i 90 dage.

Det ekstraordinære møde i Zürich blev annonceret 9. oktober, da de tre blev suspenderet. Trioen har alle fået forbud mod at deltage, og dermed bliver et møde i dette regi for første gang i 40 år afholdt uden Sepp Blatters tilstedeværelse.

I stedet ledes begivenheden af den fungerende præsident Issa Hayatou, der har fået noget af se til.

- Dette er helt sikkert en situation uden fortilfælde i Fifa. Men vi vil forblive fokuserede på den nødvendige reformproces, det forestående præsidentvalg og de igangværende undersøgelser, siger Issa Hayatou.

Et af punkterne på dagsordnen bliver, om præsidentvalget, der er sat til den 26. februar, skal udsættes.

Det kan blive en udvej, fordi den officielle ansøgningsfrist er 26. oktober, hvor en af kandidaterne Platini fortsat er suspenderet.

Jordans Prins Ali, der tabte valget til Blatter i maj, har også meldt sig som kandidat, mens sydkoreaneren Chung Mong-Joon, der også annoncerede sit kandidatur, siden er blevet udelukket i seks år.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip