Fyns Politi får gennembrud i en stribe røverisager

Fyns Politi har de seneste dage ramt hovedet på sømmet i flere røverisager i Odense og Kerteminde.

I alt drejer det som om fire væbnede røverier og fem anholdelser, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

- Det er særdeles tilfredsstillende, at vi har fået gennembrud i de senest begåede røverier, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft Andersen.

Onsdag anholdt Fyns Politi en 34-årig mand fra Svendborg og sigtede ham for et røveriforsøg mod Storm Cykler i Kochsgade i Odense.

Manden har tilstået røveriet, der fandt sted mandag og kulminerede, da han affyrede et skud fra en luftpistol, som dog viste sig ikke at ladt. Efterfølgende stak den 34-årige røver af - tomhændet.

Han er torsdag blevet idømt en såkaldt straksdom på otte måneders fængsel.

Onsdag pågreb betjente også tre drenge på henholdsvis 16, 16 og 17 år, som alle har tilstået et røveri mod en Fakta i Kerteminde. De tre drenge løb søndag ind i forretningen og truede sig med kniv til et kontant beløb.

To af drengene viste sig at være ansat i forretningen, og alle tre kan nu se frem til en retssag.

- Røverierne mod Fakta i Kerteminde og Storm Cykler i Odense betragtes som opklarede, mens der er stadig efterforskningsarbejde tilbage i forhold til røverierne mod Fakta og Netto i Odense, siger Carsten Arentoft Andersen og henviser til røverier begået søndag.

Her truede en pistolbevæbnet mand sig til cigaretter i en Fakta, men måtte forlade forretningen uden kontanter. Manden forsøgte sig derfor i en Netto, hvor han slap væk med et kontantbeløb.

En 38-årig mand blev onsdag anholdt og sigtet for de to røverier. Han nægter sig skyldig og skal i grundlovsforhør torsdag.

Carsten Arentoft Andersen forklarer de mange gennembrud således:

- Det skyldes primært en kombination af henvendelser fra borgere, som med hjælp fra medierne har fået kendskab til de begåede røverier, samt rigtigt dygtigt efterforskningsarbejde af efterforskerne fra Fyns Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip