Fynsk sex-krænker på spil igen: Ville lokke 10-årig pige ind i bil

Den fynske sexkrænker kan meget vel have forsøgt sig igen. Denne gang mod en blot 10-årig pige i Vester Skerninge.

Det oplyser Fyns Politi.

Pigen kom trækkende med sin cykel. Ved 17-tiden passerede hun en bil, som holdt på Faaborgvej i en buslomme ud for Vester Skerninge Bibliotek med front mod øst (mod Svendborg). Manden sad alene i bilen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - ALTID GRATIS NYHEDER

Manden i bilen gjorde tegn med en hånden til, at hun skulle komme hen til ham, samtidig med at han sagde 'kom'.

Pigen rystede på hovedet, satte sig op på sin cykel og kørte fra Faaborgvej ad en sti i sydlig retning, mens manden over nogle få meter løb efter hende.

Hun fortsatte på sin cykel til hjørnet af Skerningegårdsvej/Industrivej, hvor hun mødtes med to andre piger på henholdsvis 11 og 12 år.

Pigerne fortsatte på hver sin cykel ad Industrivej mod vest, og under deres kørsel ad Industrivej blev de opmærksomme på, at en tilsvarende bil med sagte hastighed fulgte efter dem i en afstand af omkring 100 meter. 

Da pigerne nåede frem til en bom nær ved Lindekildevej, vendte bilen om og kørte tilbage i østlig retning, mens pigerne kørte videre mod vest. De krydsede Lindekildevej og tog kortvarigt ophold på en legeplads ved Vester Skerninge Friskole på Nyvej.

Mens pigerne opholdt sig ved legepladsen, så de en tilsvarende bil holde parkeret i nærheden af Fåbergvej/Lindekildevej.

Pigerne opholdt sig cirka en halv time på legepladsen, og da de senere kom hjem til to af pigernes bopæl i Vester Skerninge, fortalte de om deres oplevelse, og politiet blev underrettet.

Manden var, ifølge den 10- årige pige, iført en hue, der var trukket ned over ansigtet. I huen var der ét hul til øjne og næse.

Der er givet følgende beskrivelse af mand og bil:

Manden beskrives som over 40 år og kraftigt bygget.  Han var iført en blå, kort jakke (muligt arbejdsjakke), blålige jeans, mørke/sorte sko, mørk/sort hue med ét hul til øjne og næse trukket ned over ansigtet.  

Bilen var en bordeauxrød fire-dørs bil. Muligvis en stationcar med sorte tagbøjler og sorte sidespejle. Udstødningen 'brummede' som en motorcykel. Førersædet var dækket af et mørkt beskyttelsesklæde. Bilen fremstod gammel med rust på kølerhjelm og ved bagskærmene. Bag på – muligt i højre side - et rundt eller trekantet mærke med sort/rød kant. Muligt med teksten 'stop' - cirka 10 centimeter langt. 

Bilens registreringsnummer er aflæst som XY 22.588. Fyns Politi har har tjekket op på den nummerplade, og den er afmeldt og destrueret. Men det er sandsynligt, at den bil, pigerne har set, har et registreringsnummer, der ligner XY 22.588.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der tirsdag den 25. juni i Vester Skerninge har gjort iagttagelser af betydning for sagen. Eller vidner, der i øvrigt mener sig i stand til at bidrage med oplysninger vedrørende bilen eller manden.

Det er særligt interesseret i at høre fra vidner, der har opholdt sig ved Vester Skerninge Bibliotek, Faaborgvej 53, tirsdag den 25. juni mellem klokken 16.30 og klokken 17.30.

Evt. henvendelser til Fyns Politi, tlf. 114 eller 66-141448.
 

SAGERNE FRA FYN:

I oktober i fjor blev en 11-årig pige fra Øster Skerninge bortført af en mand, da hun steg af skolebussen. Efterfølgende kørte han hende ud i en skov og misbrugte hende.

Måneden efter blev en 10-årig pige fra Refsvindinge bortført og misbrugt, da hun var på vej hjem fra skole. Ifølge Fyns Politi har DNA-spor vist, at der er tale om den samme gerningsmand.

I maj måned i år forsøgte en mand i en rød bil at lokke en 14-årig skolepige ind i sin bil ved en busholdeplads i Oure på Sydøstfyn. Politiet er dog overbevist om, at der ikke er tale om den samme mand.

I kølvandet på sagerne har politiet fået en række henvendelser fra forældre, hvis børn var blevet kontaktet af mænd i røde biler, men endnu har ingen spor ført til gerningsmanden.

Henrik Justesen, efterforskningsleder hos Fyns Politi, oplyser til Dagens.dk, at politiet indtil videre har taget mundskrab fra 360 mænd. Men altså uden resultat.

 

Dagens Gossip