Fynske Motorvej ved Middelfart spærres natten til søndag

Bilister, der lørdag aften vil køre over Fyn i retning mod Sjælland, skal holde sig fra den vestlige del af den ellers så travle Fynske Motorvej.

Lørdag klokken 18 skal den gamle bro ved Jyllandsvej på motorvejsstrækningen mellem Nørre Aaby og Middelfart nemlig rives ned. Hvis alt går efter planen, er arbejdet slut søndag morgen klokken ni, håber Vejdirektoratet.

Mens nedrivningen foregår, er motorvejen spærret for kørsel i østgående retning hele vejen fra Middelfart til Nørre Aaby.

Der vil være omkørsel ad Hovedvejen. I vestgående retning er motorvejen til gengæld åben, men i tilslutningsanlæg 58b ved Middelfart skal man køre op af rampen og ned på den anden side igen.

Og den nye bro er spærret for trafik, mens nedrivningen af den gamle motorvejsbro foregår. Derfor skal trafikanter mod Strib benytte omkørslen ad Bogensevej.

Udvidelsen af strækningen Nørre Aaby-Middelfart betyder, at bilisterne fremover får seks spor mod de hidtidige fire spor på motorvejen.

- Den nye bro er opført, fordi den sikrer bæreevnen på langt sigt. Dog er vi nødt til at spærre motorvejen på et stykke, mens den gamle bro rives ned, siger Mike Boesen, der er Vejdirektoratets projektleder på udvidelsen af strækningen.

- For at genere folk mindst muligt klarer vi det hele på én gang, mens det generer færrest mulige mennesker, nemlig natten mellem lørdag og søndag. Vi styrer helt uden om myldretidstrafikken.

Det kræver kraftfulde maskiner at rive den gamle bro ned, for Vejdirektoratet udelukker på forhånd at sprænge broen væk.

- Selve nedrivningen foregår med gravemaskiner. Alternativet ville være at sprænge broen i stykker, men det ville være mere tidskrævende at bore huller til sprængstoffet og samle al betonen op bagefter, forklarer Mike Boesen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip