Fynske Reginas vagtlæge lavede dårligt lægearbejde

Skrevet af admin

14/11/2014

Mest læste i dag

Det var dårligt lægearbejde, da en vagtlæge fra Odense rådede Regina Holmegaard til at tage Panodil og se tiden an natten til 27. marts i år.

Det fastslår Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn i en endnu ikke offentliggjort afgørelse af klagesagen, som Fyens Stiftstidende er i besiddelse af.

Kvinden ringede til lægevagten med trykken for brystet, åndenød, summen i kroppen og hurtig vejrtrækning. Få timer senere var hun død.

Nævnet konkluderer, at lægen "handlede under normen for almindelig anerkendt faglig standard". Inden for én til to uger offentliggøres afgørelsen på Patientombuddets hjemmeside med lægens navn, fordi han har modtaget kritik adskillige gange inden for de seneste fem år.

Lægen må ikke længere arbejde i lægevagten, men driver fortsat praksis i Odense, hvor han har over 1700 patienter.

Henrik L. Hansen, ledende embedslæge i Syddanmark, skal nu sammen med kollegerne i Sundhedsstyrelsen beslutte, om kritikken får yderligere konsekvenser for lægen.

- Alle nye informationer indgår i vores beslutninger om sundhedspersoners autorisation, siger han til Fyens Stiftstidende.

I Hjerteforeningen er der tilfredshed med afgørelsen.

Formand, overlæge og speciallæge i kardiologi på Odense Universitetshospital Henrik Steen Hansen mener, at det er en rigtig afgørelse og siger, at sagen har haft vide konsekvenser i hele sundhedssystemet.

Lige fra en ny og mere præcis vejledning til vagtlæger til øget fokus i hele lægestanden på de særlige problemer, der kan være med kvinder og blodpropper.

- Det er de positive konklusioner, som man kan drage af denne tragiske sag, siger Henrik Steen Hansen til avisen.

/ritzau/