Fyret i Barcelona - nu Argentinas landstræner

Argentinas fodboldlandshold har fundet sin nye træner.

Ny mand på posten er den tidligere FC Barcelona-træner Gerardo Martino, som tager over fra Alejandro Sabella, der trådte tilbage tidligere på sommeren efter at have ført Argentina frem til VM-finalen ved slutrunden i Brasilien.

Det argentinske fodboldforbund skriver i en pressemeddelelse, at Martinos første vigtige opgave blive at få succes ved Copa America - det sydamerikanske mesterskab - næste år i Chile.

51-årige Martino, som selv er argentiner, får jobbet, selvom han i sidste sæson ikke formåede at vinde et eneste trofæ som træner for de spanske giganter fra FC Barcelona. Den skuffende sæson betød, at spanierne fyrede Martino efter blot én sæson.

Det er ikke første gang, at Martino skal være landstræner. Han har tidligere stået i spidsen for Paraguay, som Martino i 2010 førte frem til VM-kvartfinalen i Sydafrika.

Martinos kontrakt løber til og med VM-slutrunden i 2018 i Rusland. Hans første opgave bliver VM-finale-revanchen mod Tyskland 3. september i Düsseldorf.

Tyskland vandt VM-finalen i år med en 1-0-sejr over argentinerne. Mario Götze blev matchvinder i den forlængede spilletid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip