Fyret for at tale med Fagbladet 3F

To polske 3F'ere er blevet fyret, efter at de gik til Fagbladet 3F og fortalte, at de var utilfredse med timelønnen på 52 kroner hos den danske direktør Peter Flemming Bendtsen.

- Chefen kom ud til byggepladsen og trak mig til side. Han fortalte mig, at jeg blev fyret, fordi jeg havde klaget til 3F, fortæller Adrian Jozwiak, der er uddannet pladesmed.

Da Fagbladet 3F ringede og konfronterede direktøren i PB Entreprise, Peter Flemming Bendtsen, med den lave løn, gik der to timer. Så havde Adrian fået en fyreseddel. Også hans kollega Arthur Samel blev fyret.

De i alt otte polske byggearbejdere skulle arbejde 60 timer om ugen uden at have et skur med toilet eller håndvask. De fik 52 kroner i timen for at sætte villaer i Nordsjælland i stand. Peter Flemming Bendtsen kunne sælge dem videre med god fortjeneste. Direktøren nægter at indgå overenskomst med 3F, så de polske arbejdere kan få dansk løn.

Direktøren vil ikke svare
3F har nu stævnet Peter Flemming Bendtsen, fordi han ikke har betalt feriepenge til de to fyrede 3F'ere.
Fagbladet 3F ville gerne have at vide, hvorfor han udnytter sine ansatte til 52 kroner i timen. Og hvorfor det er i orden at fyre ansatte, når de går til fagforeningen. Men han vil ikke svare på kritikken.

- Jeg ved ikke, hvorfor du bliver ved med at ringe. Jeg har ikke nogen kommentar til sagen. Det tror jeg også, jeg sagde til dig sidst, siger Peter Flemming Bendtsen.
 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip