Fyrværkeriulykke: To sårede er ikke længere i livsfare

To unge fra Hobro på 24 og 28 år, der nytårsaften blev alvorligt kvæstet ved en ulykke med en krysantemumbombe i Skjellerup, er torsdag middag ikke længere i livsfare.

- De er uden for livsfare, siger lægerne på Rigshospitalet til os. De er sluppet med alvorlige forbrændinger på brystet og i ansigtet, siger vagtchef Henrik Beck, Nordjyllands Politi, til Ritzau.

Ifølge overlæge John Thygesen fra Region Hovedstadens øjenafdeling i Glostrup fik de to unge skadet deres øjne, da krysantemumbomben eksploderede og dræbte to af deres venner.

Nordjyllands Politi arbejder på højtryk for at finde ud af, hvor de krysantemumbomber, der nytårsaften kostede tre menneskeliv, kommer fra. Det er foreløbig uvist, om de kommer fra samme leverandør.

- Vi håber, at vi kan snuse op, hvor de kommer fra, siger Henrik Beck.

Politiets teknikere har undersøgt ulykkesstederne i Assens ved Mariager og i Skjellerup ved Hobro, hvor fyrværkeriulykkerne skete nytårsaften lige omkring midnatstid.

- Vi har haft teknikere derude, og nu afventer vi deres rapport, før vi kan sige mere, siger vagtchefen.

Ulykken i Assens kostede en 37-årig familiefar livet. Han var gået alene ud i haven for at affyre krysantemumbomben, mens hans familie var blevet indendørs.

I Skjellerup dræbte en krysantemumbombe to unge fra Hobro på 24 og 25 år, mens de to andre unge blev kvæstet. De blev i helikopter fløjet til behandling på Rigshospitalet i København.

Krysantemumbomber bruges af professionelle fyrværkere, men er forbudt for menigmand.

I begge ulykker nytårsaften eksploderede krysantemumbomberne tilsyneladende lige uden for de metalrør, der blev brugt ved affyringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip