Går politiet for langt? ‘Stem på favoritfange og få ham løsladt’

‘Kender du nogen, der er i fængsel? Nu kan du få dem løsladt før tid ved at stemme på dem her. Den indsatte med flest stemmer vinder også en ferie’.

De fleste kan vist blive enige om, at det var en decideret upassende konkurrence, politiet i Manchester sparkede igang på deres Twitter-konto.

Men når man så noterer sig datoen, 1. april, kan man igen ånde lettet op og trække på smilebåndet over spøgen fra det lokale fængsel, der huser nogle af Englands mest voldelige kriminelle.

Eller kan man?

Læs også: Her er de kendtes sjove aprilsnarre

Sylvia Lancaster, mor til en teenagepige, der blev banket ihjel, synes politiet går langt over stregen med deres aprilsnar og har bedt dem fjerne deres tweet, skriver Mirror.

- Det er i virkeligheden fjollet og viser en ret skæv form for humor. Desværre sker disse ting, men folk er bare nødt til at sætte deres hjerner i gear. Jeg er sikker på, at personen (som skrev tweetet, red.) ikke engang selv er klar over, at det er krænkende, siger hun.

Dette synspunkt deler hun med en anden forælder til et myrdet barn, James Gregory, hvis søn blev dræbt i Manchester i 2009.

- Jeg tror, at mange ofre for en forbrydelse vil se det her som et slag i ansigtet. Hvem end det er, der har skrevet dette tweet, skulle vedkommende have overvejet sin handling, siger han, mens Amanda Everitt, formand for Mothers Against Murder and Aggression siger:

- Dette har tydeligvis oprørt nogle, og desværre er der nogle ofre, der vil føle, at denne joke ikke ligger så langt fra sandheden.

Læs også: Aprilsnar: Sådan driver aviserne gæk med læserne

Men det er ikke alle, der føler sig krænket af aprilsnaren.

Blandt fangerne tages den med et smil, og flere går med på spøgen inde på Twitter med hashtagget #NeedHoliday (har brug for ferie, red.)

- Jeg er sikker på, at I vil stemme på mig. Jeg har begået et væld af lovovertrædelser :) #NeedHoliday!, skriver Gordon Edwards og får følgende kække svar fra politiet:

- Du er i dette øjeblik ved at blive slået af en butikstyv fra Bolton, Mike.

Det får ham dog til at blive en smule politisk i sin næste kommentar:

- Vent, jeg troede allerede fængslet var en ferielejr. Gratis tv, gratis måltider, ingen husleje. Kan man andet end at elske det?

Se tweetet fra politiet og døm selv, om det er sjovt eller upassende:
 

Følg Dagens.dk for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip