Gabestok på nettet om Christiania-betjente er igen åben

Skrevet af admin

05/08/2016

Dagens topnyheder

En hjemmeside med følsomme oplysninger om flere politibetjente fra Taskforce Pusherstreet er atter åben efter at have været lukket ned siden sidst i juli.

Dengang sagde Københavns Politi, at man ikke stod bag lukningen.

På hjemmesiden bliver 19 betjente udstillet med billede og i nogle tilfælde også med fuldt navn.

Af hensyn til betjentene skriver Ritzau ikke hjemmesidens adresse.

Skaberne bag siden skriver, at hjemmesiden har til formål at "udpege og identificere mennesker, der dagligt chikanerer og blufærdighedskrænker fredelige borgere på og omkring Christiania."

- Politiets groteske og krænkende opførsel har ingen juridiske konsekvenser, da de arbejder for selve det system, der har iværksat krænkelserne, skriver bagmændene.

Hvordan politiet helt præcist ifølge siden blufærdighedskrænker fredelige borgere er ikke til at blive klog på, da der hverken optræder navn eller telefonnummer på hjemmesiden.

Hos Københavns Politi ryster man på hovedet over, at siden igen er åben, lyder det fra politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

- Mit gode råd til de her mennesker er, at de får lukket siden i en fart, siger han.

Politikommissæren fortæller, at politiet har fået en kendelse om at få lukket hjemmesiden.

Hjemmesiden er tilknyttet et domæne hos en udbyder på Island, så dansk politi har sendt en anmodning til deres kolleger på Island for at få lukket siden ned.

- Vi forventer, at siden snart bliver lukket ned, men hvis de her mennesker bare er lidt fornuftige, så lukker de den selv, siger Steffen Thaaning Steffensen.

/ritzau/