Gadeidrætten får sin egen dag i hele Danmark

For første gang nogensinde fejres gadeidrætten i alle landets kommuner med sin helt egen dag.

Et initiativ fra den nationale platform for gadeidræt har støttet 16 lokale ildsjæle, som 20. juni inviterer danskerne til en dag med parkour, skateboarding og streetbasket.

Enhver kommune landet over får desuden stillet en gratis skaterampe til rådighed.

Gadeidrættens dag er et årligt tilbagevendende arrangement, der sætter fokus på gadeidrætten for at få flere børn og unge aktive på asfalten og måske endda skabe nye påfund.

Fra Slagelse til Lemvig inviteres danskerne også til at prøve kræfter med løbehjul og streetfodbold.

Den professionelle skateboarder Rune Glifberg er ambassadør for gadeidrættens dag, og han bakker i en pressemeddelelse op om projektet.

- Jeg synes, der skal fokus på, at idræt og bevægelse er andet end traditionel foreningsidræt. Derudover håber jeg også, at gadeidræt kan være med til at skabe flere gode faciliteter.

- Det er vigtig, hvad enten vi taler parkour eller skateboarding, at dem der designer og bygger faciliteterne ved, hvad de har med at gøre.

- Det er ikke nok at være landskabsarkitekt eller designe legepladser, hvis vi skal have gadeidrætsfaciliteter, som folk vil bruge i dag såvel som i fremtiden. Bæredygtigheden ligger i brugererfaringen, siger Glifberg.

Hotel Bella Sky i København danner i øvrigt rammen om en spektakulær begivenhed.

Som et højdepunkt på gadeidrættens dag bliver en nylonline spændt ud i 76 meters højde mellem hotellets to tårne, hvor slacklinere skal gå fra det ene til det andet tårn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip