Gadekampe i Istanbul efter dødsulykke på byggeplads

Politiet i Istanbul brugte søndag tåregas og vandkanoner mod demonstranter, efter at 10 arbejdere var blevet dræbt ved en ulykke, hvor en elevator styrtede ned i en 32 etager høj bygning.

Myndighederne greb ind, da over 1000 mennesker samledes ved en byggeplads i Mecidiyekoy distriktet for at give udtryk for deres vrede over manglende sikkerhed på byggepladserne i Tyrkiet.

- Det var ikke en ulykke. Det var ikke skæbnen. Det var mord, råbte folkemængden ved den første store protestaktion vendt mod bygherrer og myndigheder siden Recep Tayyip Erdogan blev indsat som præsident i sidste måned.

Myndighederne siger, at en efterforskning af elevatorulykken er sat i værk.

Der er fremsat påstande om, at elevatoren gik i stykker for to uger siden, og at arbejderne ventede på, at der kom penge til en reparation.

- Jeg mistede mine to sønner, siger en grædende far, Mithat Kara, som sidder ved siden af byggepladsen, hvor ulykken skete.

Blandt de dræbte var også en 21-årig studerende, Hidir Ali Genc, som arbejde på byggepladsen for at tjene til sine universitetsstudier.

Tyrkiet ligger på tredjepladsen på listen over lande med flest dødsulykker på byggepladser, viser opgørelser fra Den Internationale Arbejderorganisation.

Tyrkerne har i de senere år taget stormskridt fremad og er blevet omtalt som "Middelhavsregionens Kina."

I Landets økonomiske centrum i Istanbul har der været eller er der byggerier overalt, og tyrkiske entreprenører og byggevirksomheder har spredt sig til både europæiske lande og Mellemøsten.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip