Gadekampe ved USAs ambassade i Kairo

Amerikanske ambassader i muslimske lande er sat i alarmberedskab og sikkerhedsforanstaltningerne er forstærket forud for fredagsbønnen.

Her ventes tusinder af muslimer at vise deres vrede over en islamkritisk film, de mener er en fornærmelse mod profeten Muhammed.

I Kairo støder sikkerhedspoliti og demonstranter sammen i gaderne omkring USA's ambassade, men soldaterne er indtil videre i stand til at holde demonstranterne på afstand af ambassaden.

Cirka 500 personer har i løbet af formiddagen forsøgt at komme frem til ambassadebygningen og overdænget soldaterne med sten.

Sikkerhedssoldaterne anvender tåregas og har tvunget demonstranterne væk fra ambassadekvarteret og hen til den centrale Tahrir-plads, hvor kampene fortsætter.

Politiet i Kairo har blokeret gaderne omkring ambassaden med lastbiler, containere og pigtråd.

Flere islamistgrupper har opfordret til fredelige demonstrationer i Kairo efter fredagsbønnen i protest mod filmen, der tegner et billede af Muhammed som doven, kvindeglad og dum.

Uroen fredag kommer i forlængelse af lignende uroligheder i flere arabiske lande torsdag.

Værst gik det til i Yemens hovedstad, Sanaa, hvor fire mennesker blev dræbt tæt ved den amerikanske ambassade under kampe med politi og sikkerhedsstyrker.

Og natten til onsdag mistede den amerikanske ambassadør i Libyen og tre af hans ansatte livet ved et angreb på USA's konsulat i Libyen.

Kilde: Reuters

 

Dagens Gossip